Lapte de pasăre, reţetă rapidă cu un ingredient secret

13 ianuarie 2020   Deserturi

Sigur ai auzit măcar o dată de desertul numit lapte de pasăre, poate l-ai şi preparat până acum. Oricum ar fi, îţi recomandăm o altă reţetă de lapte de pasăre, la fel de simplă de făcut, dar care conţine un ingredient ce-i va oferi dulcelui o aromă deosebită.

Ingrediente pentru lapte de pasăre

  • 0.5 l lapte
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • vanilie
  • scorţişoară

Mod de preparare lapte de pasăre

Pune laptele la fiert şi adauga în el o linguriţă de zahăr şi scorţişoara, incredietul care îi va da un gust aparte. Separat, freacă gălbenuşurile cu zahărul rămas şi cu vanilia, apoi bate albuşurile spumă. 

În laptele clocotit, pune cu ajutorul unei linguri bucăţi din albuşul spumă, se lasă un minut, apoi se scot şi se pun la scurs, într-o sită.

După ce compoziţia de albuşuri cu zahăr se termină de fiert în lapte, se adaugă în el gălbenuşurile şi se lasă la foc până se îngroasă. 

Crema se pune într-un bol transparent, iar deasupra se asează bucăţile de albuş. Pudrează cu scorţişoară şi serveşte rece.

Mai multe