„Melcişori” parfumaţi

4 iulie 2013   Deserturi

Următorul desert este bucuria oricărui începător în ale bucătăriei. Nu-ţi trebuie multă îndemânare, nici nu trebuie să depui multă muncă, iar „melcişorii” vor ieşi nemaipomeniţi!

Ingrediente

500 g făină, 100 ml lapte, 100 ml ulei, 25 g drojdie, 1 esenţă de vanilie, 150 g zahăr, 1 lingură oţet

Pentru umplutură: 400 g vişine, 100 g zahăr, 1 linguriţă scorţişoară, 2 ouă

Preparare

Pui peste făină drojdia dizolvată în laptele cald cu puţin zahăr şi începi să frămânţi aluatul adăugând uleiul, zahărul, oţetul şi esenţa de vanilie. Trebuie să-ţi iasă un aluat nu foarte tare, pe care-l laşi să crească la cald 30 de minute.

Cureţi vişinele de sâmburi şi le amesteci cu zahărul şi scorţişoara. Întinzi o foaie de aluat, o ungi cu ou bătut şi pui vişinele scurse. Rulezi, după care tai felii groase de 1 cm. Aşezi melcişorii cu faţa în sus într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt. Îi introduci la cuptor pentru 30 de minute.

Mai multe