Mille-feuille cu zmeură
În mod tradiţional, desertul este format din trei straturi de foi, printre care se pune cremă de vanilie. Uneori, crema este înlocuită cu frişcă sau cu gem.
.
Ingrediente
300 g zmeură
400 g foi de plăcintă
100 g unt
Pentru cremă
300 g smântână
4 gălbenuşuri
4 linguri zahăr
2 linguri amidon
2 pliculețe zahăr vanilat
zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Pentru început, prepari crema. Freci gălbenușurile cu zahărul și cu amidonul până devin o cremă fină. Pui la fiert smântâna cu zahărul vanilat, iar când începe să clocotească, oprești focul. O lași la răcorit, apoi adaugi, în fir subţire, jumătate din cantitatea de smântână în amestecul cu gălbenușuri, omogenizând continuu. Apoi o torni în smântâna rămasă.
Așezi vasul pe foc și amesteci până se îngroașă crema. Dai deoparte, o strecori și o acoperi cu o folie ca să nu prindă cheag.
Întinzi o hârtie de copt într-o tavă de aragaz și, cu o pensulă, ungi foile cu untul topit, suprapui 2-3 foi, una peste alta, le așezi în tavă și le tai dreptunghiuri. Le acoperi cu o altă hârtie de copt , așezi peste ele o greutate și le dai la cuptorul încins, 7-8 minute.
Pui crema într-un poș, așezi un dreptunghi de aluat, cremă, zmeură, iar foaie, cremă și fructe. Servești prăjitura decorată cu zahăr pudră.