Mille-feuille cu zmeură

26 iulie 2023   Deserturi

În mod tradiţional, desertul este format din trei straturi de foi, printre care se pune cremă de vanilie. Uneori, crema este înlocuită cu frişcă sau cu gem.

.

Ingrediente

300 g zmeură

400 g foi de plăcintă

100 g unt

Pentru cremă

300 g smântână

4 gălbenuşuri

4 linguri zahăr

2 linguri amidon

2 pliculețe zahăr vanilat

zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Pentru început, prepari crema. Freci gălbenușurile cu zahărul și cu amidonul până devin o cremă fină. Pui la fiert smântâna cu zahărul vanilat, iar când începe să clocotească, oprești focul. O lași la răcorit, apoi adaugi, în fir subţire, jumătate din cantitatea de smântână în amestecul cu gălbenușuri, omogenizând continuu. Apoi o torni în smântâna rămasă.

Așezi vasul pe foc și amesteci până se îngroașă crema. Dai deoparte, o strecori și o acoperi cu o folie ca să nu prindă cheag.

Întinzi o hârtie de copt într-o tavă de aragaz și, cu o pensulă, ungi foile cu untul topit, suprapui 2-3 foi, una peste alta, le așezi în tavă și le tai dreptunghiuri. Le acoperi cu o altă hârtie de copt , așezi peste ele o greutate și le dai la cuptorul încins, 7-8 minute.

Pui crema într-un poș, așezi un dreptunghi de aluat, cremă, zmeură, iar foaie, cremă și fructe. Servești prăjitura decorată cu zahăr pudră.

Mai multe