Mini cheesecake cu caramel sărat
Încearcă acest desert și vei cuceri papilele gustative ale întregii familii.
Ingrediente
300 g biscuiți digestivi
100 g unt topit
4 mere
2 linguri zahăr
½ linguriță scorțișoară
Pentru crema de brânză
400 g cremă de brânză de vaci
100 ml frișcă lichidă
5 linguri zahăr pudră
Pentru caramel
60 g unt
150 g zahăr
20-30 ml smântână pentru frișcă
½ linguriță sare
Mod de preparare
Zdrobești biscuiții în robot, îi amesteci cu untul și omogenizezi. Blatul obținut îl așezi la baza a 5-6 pahare sau borcane de desert, presezi și lași deoparte.
Tai merele cubulețe și le pui într-un castron, răstorni zahărul și scorțișoara peste ele, le lași deoparte aproximativ 30 de minute, apoi le pui într-o tigaie și le călești ușor câteva minute. Le lași deoparte, având grijă să nu se înmoaie.
Pentru cremă, pui toate ingredientele în robot și mixezi până când obții o textură pufoasă pe care o dai la frigider.
Pentru caramel, răstorni zahărul într-un vas, îl pui pe foc și amesteci până se topește, apoi adaugi untul și continui să amesteci energic. Dai deoparte. Separat, încălzești smântâna, fără să o fierbi și o torni peste caramel, omogenizezi, presari sarea, amesteci și îl lași la răcit.
Peste biscuiții din pahare, pui câteva linguri de cremă, un strat de mere și deasupra lor caramel. Procedezi astfel până când termini ingredientele.