Minicheesecake cu smochine

1 octombrie 2019   Deserturi

Dacă ai chef de ceva dulce şi nu ştii ce să găteşti îţi propunem să încerci această reţetă - minicheesecake cu smochine, un desert uşor de pregătit şi super delicios.

- 150 g biscuiţi digestivi 

- 85 g unt 

- 25 g zahăr

- 450 g cremă de brânză 

- 50 g smântână dulce 

- 75 g zahăr pudră 

- 100 g frişcă 

- 4 smochine

- 50 g fistic

Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit şi cu zahărul. Îi pui în forme, presezi uşor blatul, apoi dai la rece formele. 

Baţi crema de brânză cu smântâna şi cu zahărul până se omogenizează şi capătă o consistenţă fină, apoi încorporezi frişca bătută. Pui crema peste blat, nivelezi şi dai din nou la rece. Tai smochinele în sferturi, descojeşti fisticul şi-l sfărâmi. Înainte să serveşti pui smochinele peste prăjituri şi presari fisticul.

Mai multe