Miniguguluf cu lămâie

30 mai 2024   Deserturi

Prepară miniguguluf cu lămâie respectând paşii indicaţi de noi în reţetă şi vei obţine un desert deosebit.

Ingrediente

250 g făină

4 ouă

100 g unt

200 g zahăr

coaja și zeama de la 2 lămâi

2 lingurițe praf de copt

150 ml frișcă lichidă

1 praf de sare

zahăr pudră

Mod de preparare

Amesteci făina cernută cu praful de copt, mixezi ouăle cu zahărul și cu sarea până ce zahărul se topește, apoi încorporezi, în ploaie, amestecul cu făină.

Separat, mixezi frișca împreună cu untul topit, cu coaja și cu zeama de lămâie, apoi combini și omogenizezi cele două compoziții, și continui să mixezi.

Pregătești 6 forme de miniguguluf sau o formă mare, o tapetezi, torni aluatul și dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii.

Le servești decorate cu zahăr pudră.

Mai multe