Negresă cu ganache de ciocolată
O combinație irezistibilă de texturi și arome, pe placul tuturor iubitorilor de ciocolată. Un desert delicios.
Ingrediente
200 g ciocolată neagră (minim 50% cacao)
150 g unt
150 g zahăr brun
2 ouă
100 g făină
30 g cacao
1 linguriță extract de vanilie
sare
Pentru ganache
100 g ciocolată neagră
100 ml smântână lichidă pentru frișcă (30% grăsime)
inimioare din zahăr, pentru decor
Mod de preparare
Topești ciocolata cu untul la bain-marie sau în cuptorul cu microunde (în reprize de câte 20 de secunde). Într-un bol, bați ouăle cu zahărul până devin pufoase. Adaugi vanilia și sarea și încorporezi ciocolata topită în compoziția de ouă.
Cerni făina și cacaua, apoi le încorporezi, treptat, cu o spatulă, fără să amesteci prea mult.
Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coci în cuptorul preîncălzit 25 de minute. Negresa trebuie să fie ușor moale la interior. Lași să se răcească complet.
Pregătești ganache-ul: încălzești smântâna lichidă până ajunge aproape de punctul de fierbere, apoi o torni peste ciocolata mărunțită. Amesteci până obții o cremă fină. Pui ganache-ul peste negresă, presari inimioarele din zahăr și dai la frigider 15-20 de minute, să se întărească ușor. Tai după bunul plac.