Orez cu lapte şi scorţişoară, gata în 15 minute

17 decembrie 2019   Deserturi

Ai poftă de un desert rapid, gata în doar 15 minute? Gustul copilăriei din orezul cu lapte şi scorţişoară este alegerea perfectă. Încearcă această reţetă pe care o poate face oricine fără probleme.

Ingrediente Orez cu lapte şi scorţişoară

  • 500 ml apă;
  • 250 g orez;
  • 500 ml lapte;
  • 170 g zahăr;
  • 2 linguri de unt;
  • 1 linguriţă scorţişoară;
  • 1/2 linguriţă nucşoară

Mod de preparare Orez cu lapte şi scorţişoară

Într-o oală mare, pune apă la fiert, iar când dă în clocot adaugă orezul. Lasă-l la fiert la foc mediu, dar ai grijă să amesteci periodic pentru a evita să se lipească de fund. Lasă pe foc până când orezul absoarbe apa, apoi adaugă laptele şi mai lasă la foc circa 10 minute. Nu uita să amesteci. Când orezul este fiert, ia-l de pe foc şi lasă-l la răcit. 

Adaugă zahăr, unt, scorţişoara şi nucşoara, amestecă bine şi serveşte. Poţi adăuga dulceaţă, după preferinţe.

Poftă bună! 

Mai multe