Panna cotta cu jeleu de caise

9 iulie 2025   Deserturi

Panna cotta cu jeleu de caise este un desert fin și răcoritor, perfect pentru vară.

Ingrediente

250 ml lapte de cocos

1 linguriță agar-agar pudră

2 linguri miere

1 pliculeț zahăr vanilat

1/2 linguriță coajă de portocală

Pentru jeleu

200 g piure de caise

1/2 linguriță agar-agar pudră

50 ml apă

1 lingură miere

zahăr pudră vanilat, pentru decor

Mod de preparare

Dizolvi praful de agar-agar în 2-3 lingurițe de lapte. Încălzești ușor laptele rămas, adaugi 2 linguri de miere, amesteci, torni agar agarul dizolvat și iei de pe foc, apoi încorporezi vanilia și coaja de portocală.

Pui din compoziție în 3-4 pahare curate și le dai la rece.

Între timp, prepari jeleul. Așezi pe foc o crăticioară cu apa și cu agar-agarul, aduci amestecul la punctul de fierbere și dai vasul deoparte. Lași la răcit, apoi torni piureul de caise și mierea și amesteci din nou.

Scoți panna cotta de la frigider și torni în fiecare pahar jeleu, apoi dai paharele din nou la rece. Le poți servi după 30-35 de minute, decorate cu zahăr pudră vanilat.


Mai multe