Pască de ciocolată
Ingrediente: Pentru compoziţia de ciocolată: 300 g zahăr, 100 g cacao neagră, 5 ouă, 8 linguri apă, 1 pachet unt, 2 linguri făină, 1 esenţă de rom
Pentru aluat: 3 ouă, 5 linguri zahăr, 2 linguri făină, 1 lingură ulei ,1 lingură apă minerală, 1 esenţă de vanilie
Pentru decor: 200 g ciocolată albă de menaj, 200 g ciocolată maro de menaj, bombonele decorative colorate şi de ciocolată
Mod de preparare:
Număr porţii: 6
Timp de preparare: 100 min
Didicultate: medie
Pentru compoziţia de ciocolată amesteci zahărul, cacaua, apa şi fierbi 5 minute. Când crema este călduţă adaugi pe rând gălbenuşurile, făina, untul (la temperatura came rei), esenţa de rom, albuşurile bătute spumă şi omogenizezi.
Pentru aluatul de chec, baţi albuşurile cu zahărul. Amesteci gălbenuşurile cu uleiul şi cu apa minerală, apoi le torni peste albuşuri şi baţi bine. Adaugi treptat făina şi esenţa de vanilie.
Torni într-o formă rotundă tapetată cu hârtie de copt compoziţia de ciocolată, iar deasupra aluatul. Dai la cuptor pentru 30-35 de minute, până când aluatul se rumeneşte frumos. Scoţi forma din cuptor, laşi la răcit, după care răstorni pasca pe un platou (partea de ciocolată să fie sus). Topeşti ciocolata maro, glazurezi pasca şi laşi la răcit.
Decupezi din hârtie un şablon după un iepuraş şi îl aşezi pe pască. Topeşti ciocolata albă şi o torni pes te şablon, apoi faci conturul iepuraşului cu bombonele de ciocolată. Din bombonelele colorate faci ochii, boticul, mustaţa şi decorezi pasca.