Păscuţe cu brânză

16 aprilie 2013   Deserturi

Ingrediente: Pentru aluat: 400 g făină, 150 g untură, 1 pahar lapte, 40 g drojdie, 4 linguriţe zahăr, 1/2 linguriţă sare

Pentru umplutură: 300 g brânză proaspătă de vaci, 1 ou, 2 linguri smântână dulce, 1 esenţă de vanilie, 100 g zahăr, 1 praf de sare

Mod de preparare:Timp de preparare: 1h 25 min Dificultate: mică

Cerni făina într-un vas, pui untura (nu topită) şi frămânţi până când făina a cuprins toată untura. Pui drojdia la înmuiat în lapte, după care îl adaugi în vas împreună cu zahărul şi sarea. Frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de vas. Laşi la dospit aproximativ două ore.

Amesteci brânza cu smântâna, zahărul, esenţa şi praful de sare şi omogenizezi bine.

Întinzi o foaie de aluat nu prea subţire, tai pătrate, pui deasupra câte o lingură de umplutură şi aduci colţurile la mijloc apăsând uşor cu degetul.

Le ungi cu ou bătut, le aşezi într-o tavă unsă şi tapetată şi le coci până se rumenesc frumos.

De la Sanda Maxim, Baia Mare

Mai multe