«Pătrăţele» cu brânză

16 aprilie 2013   Deserturi

Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă, 100 g unt, 150 g caşcaval, 500 g telemea de vacă mai grasă, 250 g brânză de vaci, 7 ouă, 1 lingură seminţe de susan, sare

Mod de preparare:Număr porţii: 10 Timp de preparare: 80 min Dificultate: mică

Laşi foile de plăcintă la dezgheţat în frigider. Brânza telemea o

sfărâmi cu furculiţa şi o amesteci cu brânza de vaci scursă bine şi caşcavalul ras. Adaugi şase ouă bătute şi sărezi după gust, dacă mai este nevoie. Depinde cât de sărată este telemeaua.

Aşezi într-o tavă unsă bine cu unt patru foi de plăcintă torni jumătate din compoziţia cu brânză, pui alte patru foi de plăcintă, restul de brânză şi la final patru foi de plăcintă. O ungi cu unt şi cu ou bătut deasupra, presari seminţe de susan şi introduci tava la cuptor pentru circa o oră. Trebuie să se rumenească frumos deasupra

Mai multe