Pătrățele cu gem și cereale
Un deliciu cu gem de căpșuni care va fi pe gustul tuturor membrilor familiei.
Ingrediente
1 cană zahăr 100 g unt
½ cană unt de arahide
1½ cană făină
1 cană ovăz
½ linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță sare
1/3 cană apă
1 borcan gem de căpșuni
fulgi de migdale, pentru ornat
unt, pentru uns tava
Mod de preparare
Mixezi untul de arahide cu untul și zahărul până devin o cremă pufoasă. Adaugi făina cernută cu bicarbonatul de sodiu, sarea și amesteci până se omogenizează. La final, pui apa, amestecând continuu, apoi încorporezi cu ajutorul unei linguri ovăzul.
Împarți compoziția în două. O parte o așezi într-o tavă, unsă cu unt, apăsând ca să se formeze un blat, apoi întinzi gemul deasupra. Iei bucăți din restul de compoziție, le aplatizezi cu mâna și le așezi deasupra gemului. Toate spațiile trebuie umplute cu aluat.
La final, rezultă un blat.
Bagi tava în cuptorul preîncălzit până se rumenește deasupra. Nu trebuie coaptă prea mult, pentru că se întărește. Ornezi cu fulgi de migdale și o tai pătrățele cât e caldă.