Pavlova

12 decembrie 2013   Deserturi

Ingrediente:

2 albuşuri de ou 200 de grame de zahăr extrafin O jumătate de lingură de sare O lingură şi jumătate de amidon de porumb O lingură de esenţă de vanilie O lingură de oţet O lingură de smântână 60 de grame de zahăr pudră 4 kiwi

Mod de preparare:

Se bat albuşurile spumă, se adaugă 4 linguri de apă rece şi se bat din nou. Se adaugă treptat zahărul şi se bate în continuare. Se adaugă sarea, amidonul de porumb, esenţa de vanilie şi oţetul şi se amestecă uşor. Se încălzeşte cuptorul la 175 de grade Celsius. Se tapetează o formă de hârtie cerată unsă cu unt şi se stropeşte cu apă. Se pune spuma în formă, apoi la cuptor, timp de 15 minute. Se stinge focul şi se mai ţine bezeaua o oră în cuptor, ca să se răcească încet. Se bate smântâna cu mixerul, timp de 2 minute, se adaugă zahărul pudră, şi se bate în continuare până când se întăreşte. Se curăţă kiwi de coajă, apoi se taie 2 în cuburi şi 2 în felii subţiri, rotunde. Se amestecă cubuleţele de kiwi cu smântâna şi se decorează bezeaua cu acest amestec. Deasupra se aranjează feliile de kiwi.

Foto: http://bio.fsu.edu/

Mai multe