Pavlova cu cremă de ciocolată și căpșuni
Iată o reţetă de pavlova cu cremă de ciocolată și căpșuni, pentru momentele de răsfăţ.
Ingrediente
Pentru blaturi
4 albușuri
100 g zahăr
100 g zahăr pudră
100 g nuci măcinate
1 lingură zeamă de lămâie
Pentru cremă
400 g ciocolată neagră
60 g unt
400 ml smântână lichidă
200 g căpșuni, pentru decor
Mod de preparare
Pentru blaturi, bați spumă albușurile și încorporezi, în ploaie, cele două tipuri de zahăr. Continui să mixezi până când obții o cremă densă. Încorporezi zeama de lămâie și nucile, amestecând continuu. Decupezi din hârtie de copt trei cercuri de 15 cm fiecare și întinzi pe fiecare bezeaua. Le pui pe o tavă de cuptor și le coci, la cuptorul încins, două ore. Nu deschizi deloc ușa cuptorului în acest timp. Le lași la răcit, cu ușa cuptorului întredeschisă.
Pentru cremă, așezi pe baie de aburi un vas, torni smântâna, iar când începe să fiarbă, dai de pe foc și pui ciocolata. Amesteci până se topește, încorporezi untul și o lași la răcit.
După ce s-au răcit blaturile, le așezi pe platou și le umpli cu crema de ciocolată. Peste ultimul blat, întinzi ciocolata rămasă și-l decorezi cu căpșuni.