Pavlova cu fructe

25 iulie 2024   Deserturi

Pavlova este un desert rafinat și elegant care constă într-o bază de bezea crocantă la exterior și moale la interior, acoperită cu frișcă și fructe proaspete.

Ingrediente

Pentru blat

4 albușuri

100 g zahăr

100 g zahăr pudră

100 g nuci măcinate

1 lingură zeamă de lămâie

Pentru cremă

400 ml smântână dulce pentru frișcă

200 g căpșuni, pentru decor

3-4 caise tăiate

ciocolată neagră rasă

Mod de preparare

Pentru blat, bați spumă albușurile și încorporezi, în ploaie, cele două tipuri de zahăr. Continui să mixezi până când obții o compoziție lucioasă și densă. Încorporezi zeama de lămâie și nucile, amestecând continuu. Decupezi din hârtie de copt un cerc și întinzi pe el bezeaua. O așezi pe o tavă de cuptor și o coci 2 ore la foc mediu. Nu deschizi deloc ușa cuptorului în acest timp. Lași blatul la răcit, cu ușa cuptorului întredeschisă. Pentru cremă, bați smântâna rece până devine fermă.

După ce s-a răcit blatul, întinzi peste el cu poșul frișca și așezi deasupra feliuțe de căpșuni și de caise. Decorezi prăjitura cu ciocolată neagră rasă.

Mai multe