Pavlova cu mango și fructul pasiunii
Te provocăm să încerci şi tu această reţetă! Arată bine şi este şi foarte gustoasă.
Ingrediente Pavlova cu mango și fructul pasiunii
Pentru blat:
4 albușuri
1 cană zahăr
1 linguriță oțet alimentar
1 linguriță amidon de porumb
1 linguriță esență de vanilie
Pentru cremă:
250 ml smântână pentru frișcă
2 linguri zahăr pudră
Pentru decor:
1 mango mare, curățat și tăiat cubulețe
2 buc. fructul pasiunii
Mod de preparare Pavlova cu mango și fructul pasiunii
Într-un bol mare, bați albușurile cu oțetul până când încep să formeze vârfuri moi. Adaugi zahărul și esența de vanilie treptat, bătând în continuare până când albușurile devin lucioase, iar vârfurile sunt rigide. Pui amidonul de porumb și amesteci ușor până se încorporează.
Preîncălzești cuptorul și tapetezi cu hârtie de copt o tavă, pe care ai desenat un cerc de dimensiunea unui blat de tort.
Torni amestecul de albușuri în tavă, în cercul desenat, având grijă să faci o adâncitură mică în mijloc. Coci Pavlova o oră și 15 minute sau până când este crocantă la exterior și moale la interior. O lași să se răcească complet în cuptor.
Între timp, prepari crema: mixezi smântâna împreună cu zahărul până ce obții o cremă pufoasă. Înainte de servire, umpli adâncitura cu cremă, apoi decorezi cu bucățele de mango și fructul pasiunii.