“Perline”
În Antichitate, grecii le considerau ca fiind un cadou de la zei. Revenind în vremuri mai apropiate, perele rămân unele dintre cele mai alese fructe. Dulci, parfumate şi zemoase, sunt grozave atât crude, cât şi în prăjituri.
Ingrediente:
250 g pere 250 g făină 1/2 plic bicarbonate de sodium 1 plic praf de copt zeama de la 1/2 lămâie 1 ou 125 g zahăr 80 ml ulei 250 g iaurt natur 1 plic zahăr vanilat 1 praf de sare
Mod de preparare:
Cureţi perele de coajă şi le tai cubuleţe. Le presari cu zeamă de lămâie, ca să nu se oxideze. Amesteci făina cu bicarbonatul de sodiu, sarea şi cu praful de copt. Baţi oul împreună cu zahărul şi cu zahărul vanilat. Adaugi uleiul, iaurtul şi perele. Amesteci compoziţia obţinută cu făina. Cu aceasta umpli formele speciale de brioşe (ai grijă să le umpli 2/3, ca să aibă unde să se umfle). Le dai la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Nu le mânca imediat, ci lasă-le la răcit!
Dificultate mică
8 porţii
Timp de preparare: 45’