«Piersicuţe Atena»

16 aprilie 2013   Deserturi

Ingrediente: Pentru aluat: 125 ml ulei, 3 ouă, 1 pachet zahăr, vanilat, 1 praf de copt, 250 g zahăr pudră, făină cât cuprinde, colorant alimentar, roşu şi galben

Pentru umplutură: 250 g zahăr pudră, 1 pachet margarină, 4 linguri cacao, 1 esenţă de rom

Mod de preparare:Mixezi bine zahărul cu ouăle, adaugi apoi zahărul vanilat, praful de copt nestins, uleiul şi făină cât să frămânţi un aluat potrivit de tare, ca pentru cornuleţe. Faci guguloaie de mărimea unei nuci şi le pui într-o tavă unsă. Le introduci în cuptor, la foc mic, până se rumenesc uşor, după care le laşi să se răcească. Le scobeşti în mijloc cu un cuţit.

Miezul scos de la „piersicuţe“ îl amesteci cu 250 g de zahăr pudră, un pachet de margarină, patru linguri de cacao şi o sticluţă de rom până se omogenizează.

Lipeşti câte două fursecuri cu cremă, după care le treci uşor prin colorant galben şi roşu, apoi prin zahăr tos. Le ornezi cu codiţe verzi.

De la Alexandrina Borangic din Bucureşti

Mai multe