Plăcintă Banoffee
Iată o rețetă simplă pentru a face o plăcintă Banoffee fără zahăr acasă.
Ingrediente
200 g biscuiți fără zahăr
100 g unt topit
400 ml lapte de cocos
2-3 linguri îndulcitor natural
3-4 banane feliate
1-2 linguri îndulcitor natural
300 ml smântână pentru frișcă, fără zahăr
1 linguriță esență de vanilie
ciocolată neagră fără zahăr, pentru decor
Mod de preparare
Zdrobești biscuiții într-un chopper, până când obții firimituri fine, pe care le amesteci cu untul topit și mixezi până când se omogenizează. Presari acest amestec într-o tavă cu fund detașabil, presând bine pentru a forma o bază compactă. Dai la frigider cel puțin 30 de minute.
Pui laptele de cocos într-o cratiță și adaugi îndulcitorul. Fierbi compoziția la foc mediu, amestecând constant, până când se îngroașă și capătă o culoare aurie, circa 20 de minute. Lași să se răcească puțin înainte de a o turna peste baza de biscuiți.Așezi feliile de banană peste stratul de toffee răcit.
Bați smântâna pentru frișcă împreună cu îndulcitorul și esența de vanilie până când formează vârfuri ferme. Întinzi frișca bătută peste banane, asigurându-te că acoperi uniform întreaga suprafață. Presari ciocolata neagră rasă și dai prăjitura la frigider cel puțin 1-2 ore înainte de servire, pentru a permite aromelor să se combine și textura să se stabilizeze.