Plăcintă cu dovleac şi nuci
4 noiembrie 2019
Deserturi
Dacă ai chef de un desert delicios şi uşor de pregătit încearcă plăcinta cu dovleac şi nuci.
Ingrediente:
- 1 kg dovleac
- 150 g nuci zdrobite
- 150 g unt
- 1 pachet foi de plăcintă
- 100 g zahăr
- 3 linguri ulei
- 1 linguriţă rasă scorţişoară
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare: Cureţi dovleacul şi-l dai prin răzătoarea mică. Îl căleşti în uleiul încins până se înmoaie, adaugi zahărul, scorţişoara şi mai laşi pe foc 2-3 minute, apoi dai deoparte. Amesteci dovleacul cu nuca măcinată.
Ungi fiecare foaie de plăcintă cu unt topit, suprapui câte 3 foi, aşezi din umplutură şi rulezi.
Pui fiecare ruladă astfel obţinută într-o formă rotundă tapetată. Continui până când termini ingredientele, iar ruladele sunt aşezate una după alta până se umple forma. Le ungi cu untul rămas şi dai plăcinta la cuptor până când se rumeneşte. O laşi la răcorit şi o pudrezi cu zahăr.