Plăcintă cu prune
Plăcinta cu prune este un desert de sezon delicios, cu o combinație de aluat crocant și umplutură dulce-acrișoară de prune.
Ingrediente
500 g prune
2 linguri griș
100 g zahăr
1 ou, pentru uns aluatul
Pentru aluat
250 g făină
125 ml apă
1/2 pliculeț drojdie uscată
1/2 lingură zahăr
scorțișoară, după gust
1 praf de sare
Mod de preparare
Amesteci făina cu drojdia, cu apa, cu sarea și cu zahărul și frămânți aluatul, pe care îl lași la dospit 30 de minute.
Speli prunele, le scoți sâmburii și le tai jumătăți. Le dai prin zahăr și prin scorțișoară.
Întinzi din aluat două foi. Așezi prima foaie într-o tavă dreptunghiulară, tapetată, presari grișul și adaugi prunele. Pui peste ea cealaltă foaie de aluat și o înțepi din loc în loc. Bați oul și ungi cu el aluatul. Dai tava la cuptorul încins, 45 de minute, la foc mediu, până ce plăcinta este rumenită uniform.