Plăcintă de dovleac. Reţeta tradiţională

14 noiembrie 2019   Deserturi

Toamna nu este toamnă dacă nu-ţi găseşti timp pentru a pregăti o plăcintă de dovleac, un desert delicios şi rapid de făcut.

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 2 pahare mici iaurt
  • 120 g margarină

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 700 g pulpa dovleac
  • 200 g zahar
  • 2 linguri margarina
  • 1 lingurita scorţişoară
  • 100 g zahar pudra

Mod de preparare:

Taie margarină în bucaţi care se învelesc în folie de aluminiu şi se dau la congelator pentru 10 minute.

Într-un vas, se pune făina şi margarina rece şi se mixează grosier. Adaugă cele două pahare mici de iaurt bine scurs. Mixează pentru a obţine un aluat omogen. Înveleşte aluatul în folie alimentară şi se dă la rece pentru o oră.

Pregăteşte umplutura: dovleacul trecut prin răzătoare se pune la călit în margarină topită. Adaugă zahărul, scorţisoara şi se lasă pe foc 10-15 minute, potrivit unica.ro.

Aluatul se scoate de la rece şi se întinde pe masă presărată cu făina, într-o foaie de un centimetru. Taie foaia în trei şi partea din stânga se aşază peste cea din dreapta. Apoi se pun marginile de sus şi de jos ale celei de-a treia foi, amestecându-le prin întindere cu sucitorul. Repetă operaţiunea de încă două ori şi apoi se adună aluatul într-o bilă care se lasă la congelator pentru o oră.

Aluatul se împarte în două şi se întind două foi, cea de suport mai groasă, iar cea de deasupra cât se poate de subţire. Pune foaia suport în tava unsă cu margarină. Repartizează umplutura şi apoi se acoperă cu a doua foaie. Se dă la cuptor pentru 30 de minute. Apoi, se lasă să se răcească în tavă şi se aduce la masă presărată cu zahăr pudră.

Poftă bună. 

Mai multe