Plăcinte de cartofi cu varză murată
Această reţetă de plăcinte de cartofi cu varză murată vine de la Alexandrina Barbu, din Buftea. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro.
Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină
25 g drojdie proaspătă
300 ml apă
zahăr
sare
Pentru umplutură
1 varză mică murată
4 cartofi medii
1 linguriţă amestec coriandru şi chimen măcinat
piper
sare
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Pentru umplutură, tai varza fideluţă şi o căleşti cu ulei şi cu puţină apă, la foc mic. Fierbi cartofii în coajă şi îi laşi la răcit.
Pentru aluat, dizolvi drojdia în 2 linguri de apă călduţă, adaugi puţin zahăr şi o lingură de făină. Amesteci bine, acoperi şi laşi la cald câteva minute.
Adaugi făina, un praf de sare şi frămânţi aluatul. Laşi la dospit până îşi dublează volumul.
Între timp, cureţi cartofii de coajă şi îi dai prin răzătoarea mare, adaugi varza călită şi restul ingredientelor. Împarţi aluatul în 10 părţi şi le întinzi, sub formă rotundă, cu sucitorul. Aşezi pe fiecare puţină umplutură şi acoperi cu cealaltă parte de aluat. Presezi marginile cu o furculiţă ca să nu se desfacă şi le prăjeşti în ulei încins.
Le scoţi pe şerveţele absorbante şi le serveşti calde.