Plăcinte poale’n brâu

16 aprilie 2013   Deserturi

Ingrediente: Pentru aluat: 3 ouă, 200 g zahăr, 200 g iaurt, sare, 50 g drojdie, 800 g făină, 2 linguri ulei,

Pentru umplutură: 500 g telemea, 150 g zahăr, esenţă de rom, 2 ouă, 150 g de stafide, 1 ou, miere pentru uns

Mod de preparare:Număr porţii: 6 Timp de preparare: 80 min Dificultate: mică

Amesteci 2-3 linguri de făină cu apă clocotită cât să obţii o pastă mai groasă şi laşi să se răcorească. Dizolvi drojdia în apă căldu

ţă cu o lingură de zahăr şi un vârf de linguriţă de sare şi o torni peste făina opărită şi răcită, mai adaugi făină până obţii o pastă

mai groasă decât smântâna. Laşi la crescut15 minute.

Baţi ouăle cu zahărul rămas şi iaurtul, adaugi maiaua şi restul de făină şi frămânţi bine. Pui uleiul şi mai frămânţi puţin. Îl laşi

la dospit până îşi dublează volumul.

Amesteci brânza cu zahărul, ouăle, esenţă, după gust, şi stafidele înmuiate în prealabil în apă călduţă şi scurse. Omogenizezi bine. Întinzi o foaie de 1 cm grosime şi tai pătrăţele mari cât palma. Pui brânză pe fiecare, le împachetezi (aduci colţurile pe mijloc şi le lipeşti bine), le ungi cu ou bătut şi le aşezi într-o tavă unsă. Se coc în cuptorul preîncălzit, la foc mic, circa o oră. Le scoţi, le ungi cu miere şi le acoperi cu un prosop curat pentru a se frăgezi.

Cristian, Maramureş

Mai multe