Prăjitură cu alune întregi caramelizate
Vrei să ai parte de un adevărat regal culinar dulce? Atunci trebuie să încerci această reţetă de prăjitură cu alune întregi caramelizate! Combinaţia este absolut delicioasă, îţi vei linge degetele de bună ce e!
Ingrediente pentru Prăjitura cu alune întregi caramelizate
- 100 g făină
- 250 g zahăr
- 300 g alune de pădure
- 30 g cacao
- 4 ouă
- praf de copt
Mod de preparare prăjitură cu alune întregi caramelizate
Separă albuşurile de gălbenuşuri. Într-un bol înalt bate albuşurile spumă cu 100g de zahăr. Picură puţină apă rece şi adaugă gălbenuşurile. Amestecă bine.
Separat, adaugă peste făină cacaua şi praful de copt. Încorporează în compoziţia cu ou.
Foloseşte o tavă, pe care să o tapetezi bine cu unt. Toarnă compoziţia şi bagă la cuptor pentru 40 de minute. Nu uita să nivelezi blatul.
Când blatul este gata, se scoate şi se pun uniform alunele de pădure întregi.
Separat, restul de zahăr se topeşte în baie de abur până când se topeste complet. Caramelul obţinut se toarnă peste alune. Se lasă la răcit cel puţin o oră, apoi se poate servi.
Poftă bună!