Prăjitură cu brânză şi piersici din compot

21 decembrie 2019   Deserturi

O alternativă la popularul cheesecake este prăjitura cu brânză şi piersici din comport, o reţetă delicioasă care se prepară cu blat de biscuiţi şi unt. Este simplu de făcut, iar gustul piersicilor îi completează aroma brânzei de vaci. Încearcă şi tu!

Ingrediente pentru Prăjitură cu brânză şi piersici din compot

  •  250 g biscuiţi 
  • 100 g unt
  • Pentru umplutură
  • 500 g brânză de vaci
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri făină
  • 3 ouă
  • 250 ml frişcă lichidă
  • piersici din compot

Mod de preparare Prăjitură cu brânză şi piersici din compot

Sfărâmă bine biscuiţii şi amestecă-i cu untul pe care îl topeşti în prealabil. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Unge bine cu unt şi întinde uniform amestecul cu biscuiţi. 

Într-un bol, amestecă brânza de vaci cu zahărul, făina şi ouăle, amestecând cu grijă. Piersicile din comport se scurg bine şi se taie mărunt, apoi se adaugă în compoziţia de brânză. 

Toarnă în tavă peste compoziţia cu biscuiţi şi bagă la cuptor pentru 50-60 de minute. Când este gata se lasă la răcit şi se trage de marginile hârtiei pentru a o scoate. Se taie în bucăţi şi se serveşte pe un platou. 

FOTO Shutterstock

Mai multe