Prăjitură cu budincă de vanilie
Prăjitura cu budincă de vanilie este perfectă pentru momentele când vrei ceva dulce și cremos.
Ingrediente
Pentru blat
4 linguri făină
2 linguri cacao
1 lingură ulei
5 linguri zahăr
4 ouă
1 linguriță esență de rom
1 praf sare
Pentru cremă
3 plicuri budincă de vanilie
1 l lapte
6 linguri zahăr
3 pliculețe zahăr vanilat
ciocolată albă rasă sau fulgi de cocos
Mod de preparare
Pentru blat, amesteci făina cu cacaua și cu praful de sare. Separi albușurile de gălbenușuri. Mixezi spumă albușurile cu zahărul adăugat în ploaie. Bați gălbenușurile cu uleiul și cu esența de rom. Încorporezi în albușuri, alternativ, câte o lingură de făină, omogenizezi, apoi una de gălbenușuri și tot așa până când termini ingredientele.
Răstorni aluatul într-o tavă dreptunghiulară, în care ai pus hârtie de copt și-l dai la cuptorul încins, până trece testul scobitorii, apoi îl lași la răcit.
Pentru cremă, amesteci budinca cu zahărul și cu zahărul vanilat, apoi încorporezi laptele turnat în fir subțire. Așezi vasul pe foc și amesteci până când devine foarte bine legată. O iei de pe foc, o acoperi cu folie alimentară și o lași la răcit.
Întinzi budinca rece peste blatul de cacao, nivelezi și decorezi cu ciocolată albă rasă sau cu cocos.