Prăjitură cu caise
O prăjitură clasică de vară, simplă și delicioasă.
Ingrediente
300 g caise
300 g făină
150 g iaurt grecesc
6 linguri zahăr
100 g unt
coaja de la 1 lămâie
6 ouă
1 pliculeț praf de copt
1 linguriță zeamă de lămâie
1 praf de sare
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Speli caisele, le îndepărtezi sâmburii și le lași deoparte.
Separi albușurile de gălbenușuri, bați spumă albușurile cu sarea și cu zeama de lămâie. Adaugi, în ploaie, zahărul și mixezi până obții o bezea lucioasă.
Separat, amesteci gălbenușurile cu untul topit, cu iaurtul, cu coaja de lămâie și omogeni zezi. Cu o spatulă, încorporezi, ușor, gălbenușurile în albușuri, apoi adaugi în ploaie făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi cu mișcări ușoare, de jos în sus.
Răstorni aluatul într-o tavă de cuptor tapetată, netezești și așezi caisele din loc în loc. O dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii.
Servești prăjitura decorată cu zahăr pudră.