Prăjitură cu ciocolată
Prăjitura cu ciocolată este un desert clasic, bogat și decadent, ideal pentru iubitorii de ciocolată.
Ingrediente
Pentru blat
150 g făină
300 g iaurt grecesc
50 ml ulei
150 g zahăr
1 linguriță praf de copt
4 linguri cacao
1 praf de sare
Pentru mousse-ul de ciocolată
150 g ciocolată neagră
400 ml smântână lichidă
5 g gelatină
1 linguriță esență de rom
2 linguri apă rece
200 g afine, spălate
Mod de preparare
Pentru blat, amesteci iaurtul cu zahărul, cu uleiul și mixezi aproximativ 3 minute. Separat, cerni făina și o combini cu sarea, cu praful de copt și cu cacaua, apoi omogenizezi cele două combinații cu o spatulă. Răstorni aluatul format într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl coci la cuptorul preîncălzit aproximativ 45 de minute. Îl lași la răcit.
Pentru mousse-ul de ciocolată, hidratezi gelatina în apă rece. Separat, mixezi 200 ml de smântână rece până devine frișcă. Topești ciocolata la baie de aburi, o lași la răcit, apoi o amesteci cu smântâna rămasă.
Pui gelatina pe foc doar până se topește, având grijă să nu dea în clocot. O dai de pe foc, încorporezi în ea o lingură din frișca bătută și o lași la răcit. Restul de frișcă bătură o încorporezi în ciocolata topită, apoi începi să mixezi, adaugi gelatina și romul și continui să mixezi după fiecare. Lași deoparte.
Întinzi peste blat mousse-ul, presari ciocolata rasă și dai la rece. La servire, o decorezi cu afine, după gust.