Prăjitură cu cremă de brânză
Prăjitura cu cremă de brânză este cremoasă, răcoritoare și ușor acrișoară, este perfectă pentru vară,
Ingrediente
Pentru blat
400 g biscuiți digestivi
200 g unt
Pentru umplutură
200 g afine
300 g cremă de brânză
500 ml frișcă rece
100 ml lapte călduț
2 pliculețe gelatină
250 g zahăr pudră, cernut
zahăr vanilat, după gust
Pentru jeleul de afine
300 g afine spălate
2 plicuri gelatină
120 g zahăr
afine, pentru decor
Mod de preparare
Pentru blat, pui biscuiții într-un mixer și îi mărunțești, apoi îi amesteci cu untul topit și omogenizezi aluatul. Îl așezi într-o formă dreptunghiulară și îl apeși cu fundul unui pahar. Îl dai la frigider până când prepari crema.
Pentru cremă, prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj. Speli afinele și le lași la uscat. Mixezi brânza, adaugi zahărul, mixezi până devine o cremă fină, încorporezi zahărul vanilat, apoi adaugi frișca în fir subțire. Omogenizezi crema, apoi adaugi, în fir subțire, gelatina amestecată cu laptele.
Scoți tava cu blatul, așezi peste el afinele, apoi răstorni crema și o dai din nou la rece.
Pentru jeleu, prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj. Așezi pe focul mic afinele cu zahărul, amesteci ca să se topească, ții să dea în clocot, amestecând continuu, apoi îl dai deoparte și îl lași la răcit.
Încorporezi gelatina în jeleu, scoți tava de la frigider și întinzi jeleul peste crema de brânză, nivelezi și dai iar la rece cel puțin 4 ore sau peste noapte. Servești decorată după imaginație.