Prăjitură cu fistic

27 februarie 2020   Deserturi

Un desert ce te va face să te lingi pe degete, prăjitura cu fistic ar putea să devină dulcele tău preferat, servit cu îngheţată sau ca atare. Încearcă şi tu această reţetă delicioasă!

Ingrediente pentru prăjtura cu fistic

  • 250 g fulgi de migdale
  • 250 g unt
  • 4 ouă
  • 170 gr 
  • 200 g zahăr
  • 400 g iaurt 
  • 100 ml ulei de fistic
  • praf de copt
  •  sare
  • 50 g fistic

Pentru sirop:

  • 500 ml apă
  • 150 g zahăr
  • 5 ml esenţă de tranfdafir

Mod de preparare pentruprăjtură cu fistic

Freacă bine untul cu zahărul. Foloseşte un bol mare, iar când zahărul este topit adaugă ouăle pe rând. Încorporează şi iaurtul şi uleiul de fistic. Mixează bine. Amestecă separat făina, grişul, sarea, praful de copt şi fulgii de migdale. Adaugă peste compoziţia cu ou până când obţii o pastă omogenă. 

Foloseşte o tavă pentru cuptor pe care ai pus în prealabil hârtie de copt. Toarnă compoziţia, nivelează şi presară fisticul măcinat pe deasupra. Bagă la cuptor pentru 2 ore.

Prepară siropul cu zahăr, apă şi esenţa de tradafiri şi însiropează bine pentru a obţine o aromă deosebită. Se lasă la rece, apoi se serveşte.

Poftă bună! 

Mai multe