Prăjitură cu lămâie

2 aprilie 2023   Deserturi

Prăjitura lămâie este un dulce destul de simplu de făcut, al cărui gust este uimitor de bun.

Ingrediente pentru prăjitură cu lămâie

Pentru blat:

1 cană zahăr

½ cană unt

2 ouă mari

2 lingurițe extract de vanilie

1½ cană făină

1 linguriță praf de copt

100 ml lapte

3 linguri coajă de lămâie

5 linguri zeamă de lămâie

Pentru glazură:

1¾ cană zahăr pudră

zeama de la 1/2 lămâie

coaja de la 1 lămâie

50 g unt, la temperatura camerei

1 vârf de cuțit sare

Cum faci prăjitură cu lămâie

Mixezi zahărul cu untul până când devine o cremă pufoasă. Adaugi ouăle și extractul de vanilie și continui mixarea până la omogenizare.

Separat, cerni făina împreună cu praful de copt și le încorporezi în crema de unt. Torni laptele, adaugi coaja și zeama de lămâie și amesteci.

Pui aluatul cu lingura în tava tapetată și dai la cuptor 35 de minute sau până când trece testul scobitorii.

Între timp, pregătești glazura într-o cratiță, așezată la foc mediu, în care pui zahărul pudră, zeama de lămâie și untul. Când a ajuns în punctul de fierbere, dai focul mic și mai lași 5 minute, amestecând până când glazura se leagă. Lași deoparte să se răcească.

Adaugi glazura peste prăjitura rece, într-un strat uniform. Lași la rece pentru 30 de minute.

Mai multe