Prăjitură cu lămâie
Prăjitura lămâie este un dulce destul de simplu de făcut, al cărui gust este uimitor de bun.
Ingrediente pentru prăjitură cu lămâie
Pentru blat:
1 cană zahăr
½ cană unt
2 ouă mari
2 lingurițe extract de vanilie
1½ cană făină
1 linguriță praf de copt
100 ml lapte
3 linguri coajă de lămâie
5 linguri zeamă de lămâie
Pentru glazură:
1¾ cană zahăr pudră
zeama de la 1/2 lămâie
coaja de la 1 lămâie
50 g unt, la temperatura camerei
1 vârf de cuțit sare
Cum faci prăjitură cu lămâie
Mixezi zahărul cu untul până când devine o cremă pufoasă. Adaugi ouăle și extractul de vanilie și continui mixarea până la omogenizare.
Separat, cerni făina împreună cu praful de copt și le încorporezi în crema de unt. Torni laptele, adaugi coaja și zeama de lămâie și amesteci.
Pui aluatul cu lingura în tava tapetată și dai la cuptor 35 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Între timp, pregătești glazura într-o cratiță, așezată la foc mediu, în care pui zahărul pudră, zeama de lămâie și untul. Când a ajuns în punctul de fierbere, dai focul mic și mai lași 5 minute, amestecând până când glazura se leagă. Lași deoparte să se răcească.
Adaugi glazura peste prăjitura rece, într-un strat uniform. Lași la rece pentru 30 de minute.