Prăjitură cu lămâie

16 aprilie 2013   Deserturi

Ingrediente: 8 ouă, 350 g zahăr, 8 linguri ulei, 2 lămâi, 100 g mac, 300 g făină, 1 praf de sare, 1 praf de copt

Pentru glazură: 3 albuşuri, 200 g zahăr pudră, zeama de la o lămâie

Mod de preparare:Timp de preparare: 1h 10 min Dificultate: mică

Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi zahărul şi baţi până ce acesta se topeşte. Amesteci gălbenuşurile cu uleiul şi le încorporezi în albuşuri treptat. Pui zeama şi coaja de la cele două lămâi şi mai mixezi 2-3 minute. Încorporezi încet, de jos în sus, făina amestecată cu macul şi praful de copt.

Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi o introduci la cuptor, la foc mic, pentru 30-40 de minute. Scoţi prăjitura şi o laşi la răcit.

Baţi albuşurile spumă cu zahărul pudră şi zeama de lămâie. Întinzi glazura pe prăjitură şi o laşi la rece până în momentul servirii. O tai bucăţi şi o ornezi cu coajă de lămâie verde.

Mai multe