Prăjitură cu lămâie şi cafea

24 ianuarie 2020   Deserturi

Citricele au numeroase beneficii pentru organism, de exemplu fructe precum portocala, grepfruit sau lămâia îmbunătăţesc digestia Vitamina C din aceste fructe are proprietăţi antioxidante şi îţi protejează vederea, motiv pentru care le poţi include în dieta ta sub diverse forme. Îţi recomandăm o prăjitură delicioasă cu lămâie şi cafea, numai bună de servit celor dragi.

Ingrediente pentru Prăjitură cu lămâie şi cafea

Pentru blat 

  • 220 g biscuiţi digestivi 
  • 60 g unt

Pentru cremă 

  • 250 ml frişcă lichidă 35% grăsime 
  • 20 g cafea instant 
  • 500 g cremă de brânză
  • 160 g zahăr pudră
  • esenţă de vanilie
  • 30 ml zeamă de lime 
  • lămâie confiată 

Mod de preparare Prăjitură cu lămâie şi cafea

1 Pui într-o cratiţă pe foc frişca lichidă şi cafeaua instant şi amesteci până se omogenizează, dai deoparte, laşi crema la răcit, apoi o bagi la frigider 4-5 ore.

2 Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit, aşezi blatul într-o formă rotundă şi-l presezi. Dai blatul la congelator 30 de minute.

3 Baţi crema de brânză rece cu zahărul, zeama de lime şi cu esenţă de vanilie, după gust, până capătă o consistenţă fină. Scoţi crema de cafea din frigider şi o mixezi 3-4 minute, apoi o combini cu crema de brânză. Pui crema peste blat, o nivelezi şi dai din nou la frigider peste noapte. Înainte să serveşti prăjitura, o decorezi cu bucăţi de lămâie confiată.

Poftă bună! 

Mai multe