Prăjitură cu mascarpone

16 aprilie 2013   Deserturi

Ingrediente: Pentru blat: 2 ouă, 100 ml lapte, 100 g unt, 200 g zahăr, 100 făină, 3 linguri cacao, 1 plic praf de copt,

Pentru cremă: 6 ouă, 250 g zahăr, 5 linguriţe nes, 200 ml frişcă, 200 g, mascarpone, 2 pliculeţe gelatină,

Pentru decor: 3 linguri cacao, 50 g margarină, 1 lingură ulei, 3 linguri lapte sau apă, 50 g ciocolată albă, 3 linguri alune prăjite,

Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 60 min Dificultate: medie

Fierbi laptele cu untul, zahărul şi cacaua. După ce a dat în clocot, laşi să se răcească, după care adaugi treptat gălbenuşurile, făina, praful de copt şi albuşurile bătute spumă. Torni aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi-l dai la cuptor pentru 30 de minute, după care îl laşi să se răcească.

Freci crema mascarpone cu două linguri de frişcă lichidă şi adaugi, treptat restul de frişcă bătută. Amesteci ouăle cu zahărul şi le pui pe baie de aburi, amestecând continuu până se îngroaşă. Pui gelatina la înmuiat, o topeşti şi o adaugi în crema de ou împreună cu nesul.

Dai compoziţia de ouă să se răcească puţin şi o adaugi amestecând continuu în crema mascarpone. Fierbi margarina cu laptele, uleiul, şi cacaua pe foc până obţii o glazură fină. Întinzi crema peste blatul răcit şi dai la rece o jumătate de oră. Întinzi glazura călduţă de cacao, îl decorezi cu ciocolata albă topită şi cu alunele măcinate.

Mai multe