Prăjitură cu mere
Încearcă şi tu această reţetă pentru a obţine o delicioasă prăjitură cu mere.
Ingrediente
Pentru aluat
4 ouă
150 g zahăr
120 g unt
200 g iaurt
300 g făină
10 g praf de copt
1 linguriță extract vanilie
un praf de sare
Pentru umplutură
800 g mere rase
80 g zahăr 1 linguriță scorțișoară
20 g unt
20 g zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Călești merele rase cu zahărul, cu scorțișoara și cu untul 10-15 minute, până scade sucul. Lași să se răcească.
Bați ouăle cu zahărul și cu sarea până devin spumoase. Torni untul topit, iaurtul, vanilia și amesteci ușor. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt, apoi împarți aluatul obținut în două părți egale.
Torni prima jumătate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pui toată umplutura de mere și nivelezi bine. Pui restul de aluat și întinzi ușor.
Coci în cuptorul preîncălzit 45-50 de minute, până se rumenește uniform. Lași să se răcească complet în tavă, apoi o tai pătrate și presari zahăr pudră.