Prăjitură cu morcovi și cremă de caju
Prăjitura cu morcovi și cremă de caju este un desert sănătos și delicios, perfect pentru a satisface pofta de dulce într-un mod echilibrat.
Ingrediente
Pentru blat
200 g morcovi rași
150 g fistic crud
100 g migdale crude
50 g fulgi de cocos
120 g curmale fără sâmburi
1 linguriță extract de vanilie
1 linguriță scorțișoară măcinată
1/2 linguriță nucșoară măcinată
1 praf de sare
Pentru crema de caju
400 g caju crud (înmuiat în apă 4 ore)
4 linguri ulei de cocos topit
200 ml lapte de cocos
4 linguri sirop de agave sau alt îndulcitor natural
1 linguriță extract de vanilie
zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare
Râșnești migdalele și fisticul într-un blender până obții o consistență fină, dar ușor crocantă. Adaugi curmalele, morcovii rași, fulgii de cocos, extractul de vanilie, scorțișoara, nucșoara și praful de sare. Procesezi din nou până
Împarți amestecul în două părți egale. Pui prima jumătate în forma de prăjitură și presezi bine pentru a forma primul strat de blat. Dai la frigider 30 de minute pentru a se întări ușor. Procedezi la fel și cu cealaltă jumătate de blat.
Scurgi cajuul înmuiat și îl pui în blender împreună cu laptele de cocos, uleiul de cocos topit, siropul de agave, extractul de vanilie și zeama de lămâie. Amesteci totul la viteză mare până obții o cremă fină și omogenă. În funcție de consistența dorită, poți adăuga puțin lapte de cocos.
După ce primul strat de blat s-a întărit în frigider, întinzi uniform jumătate din cremă. Dai prăjitura la frigider 30 de minute pentru a se întări ușor stratul de cremă. După ce crema s-a întărit ușor, scoți prăjitura din frigider și adaugi deasupra al doilea strat de blat, presând ușor pentru a fi uniform. Acoperi cu al doilea strat de cremă de caju. Pui prăjitura la frigider pentru încă 2-3 ore sau până când crema s-a întărit complet, apoi o decorezi cu fistic mărunțit.