Prăjitură cu pere şi cremă de cocos
Prepară acest delicios desert cu pere şi cocos si vei demonstra, încă o dată, că deserturile făcute în casă sunt cele mai bune.
Dificultate medie / Preparare: 1 h 45' / 1 tavă
Ingrediente:
125 g unt
125 g zahăr
2 ouă
175 g făină
1 ½ praf de copt
dulceaţă de pere, după gust
Pentru crema de cocos
150 g fulgi de cocos
200 ml lapte
100 g zahăr
200 ml frişcă lichidă
30 g unt
40 g amidon
Pentru sirop:
200 ml apă
100 g zahăr
2 linguri coniac
Pentru decor:
100 g ciocolată
2 pere
Mod de preparare:
Pentru aluat, baţi untul moale cu zahărul până obţii o cremă. Separat, baţi cu furculiţa ouăle, apoi le adaugi în crema de unt şi mixezi bine compoziţia. Încorporezi făina cernută cu praful de copt. Torni jumătate din aluat într-o tavă tapetată. Adaugi dulceaţă de pere după gust şi torni restul de aluat. Coci prăjitura 50-60 de minute la 180 °C.
Pregăteşti crema. Amesteci fulgii de cocos cu zahărul şi cu laptele călduţ. Laşi compoziţia deoparte o oră. Ulterior, adaugi frişca, amidonul, o pui la foc mic şi o amesteci până se îngroaşă. La final, încorporezi untul.
Pentru sirop, combini zahărul cu apa şi cu coniacul. Pui amestecul pe foc şi îl ţii până se topeşte zahărul.
Blatul uşor răcit îl însiropezi şi-l laşi să se răcească complet. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi cureţi perele de seminţe şi le feliezi. Peste blatul rece pui crema de cocos. Decorezi prăjitura cu ciocolată topită şi cu felii de pere.
FOTO: Profimedia