Prăjitură cu smochine și mascarpone
Ingrediente
Pentru blat
250 g biscuiți digestivi
150 g unt topit
Pentru umplutură
200 ml frișcă lichidă rece
250 g mascarpone
4 linguri miere
1 pliculeț zahăr vanilat
4-5 smochine tăiate
100 g miez de nuci zdrobit
Mod de preparare
Macini biscuiții într-un robot de bucătărie, apoi îi amesteci cu untul. Omogenizezi compoziția și o așezi într-o tavă de tartă. Nivelezi blatul pe fundul tăvii și pe marginile ei și o dai la frigider.
Amesteci mascarpone cu trei linguri de miere și cu zahărul vanilat. Separat, bați spumă frișca rece, apoi, cu o spatulă, o încorporezi în mascarpone. Omogenizezi.
Răstorni umplutura în coaja de tartă, o nivelezi și o dai la frigider cel puțin 3 ore înainte de a o servi.
Servești tarta cu felii de smochine, stropită cu miere și cu miez de nuci.