Prăjitură cu struguri
Iată cum să faci o prăjitură delicioasă, numai bună de servit într-o zi rece de toamnă.
Ingrediente
500 g boabe de struguri negri, fără sâmburi
Pentru aluat
5 ouă
1 cană făină
1 cană zahăr
4 linguri ulei
1 praf de sare
coajă de lămâie rasă
1/2 linguriță zeamă de lămâie
esență de rom
Mod de preparare
Ții toate ingredientele pentru aluat la temperatura camerei.
Speli boabele de struguri, apoi le treci prin făină și le lași deoparte.
Pentru aluat, separi albușurile de gălbenușuri. Pui zeama de lămâie în albușuri, le mixezi spumă, apoi încorporezi, în ploaie, zahărul și continui să bați până când devin un amestec ferm. Separat, freci gălbenușurile cu uleiul, până când obții o cremă ca o maioneză.
Încorporezi, alternativ, în albușuri, o lingură de făină, amesteci, apoi una de gălbenușuri și amesteci. Procedezi astfel până le termini. Adaugi sarea, coaja de lămâie și esență după gust, omogenizezi aluatul, apoi încorporezi, cu mișcări ușoare, boabele de struguri.
Tapetezi o tavă rotundă, răstorni aluatul și o dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii.