Prăjitură de cacao cu cremă de frișcă
Deserturile cu creme reprezintă o ispită atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.
Ingrediente
Pentru blat
4 linguri făină
2 linguri cacao
1 lingură ulei
4 ouă
5 linguri zahăr
1 praf de sare
1 linguriță rasă rom
Pentru cremă
150 g smântână pentru frișcă rece
100 g zmeură
150 g mascarpone rece
2-3 linguri zahăr pudră
1 praf de sare
1 pliculeț zahăr vanilat
frunzulițe de mentă
Mod de preparare
Pentru blat, amesteci făina cu cacaua și cu praful de sare. Separi albușurile de gălbenușuri, mixezi spumă albușurile cu zahărul adăugat în ploaie. Bați gălbenușurile cu uleiul și cu romul, apoi încorporezi în albușuri, alternativ, câte o lingură de făină, omogenizezi, apoi una de gălbenușuri și tot așa până când termini ingredientele. Răstorni aluatul într-o tavă dreptunghiulară în care ai întins hârtie de copt și o dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii. Lași blatul la răcit, apoi îl tai în două, pe lung.
Pentru cremă, mixezi smântâna cu mascarpone, cu zahărul și cu sarea până când obții o cremă fină și omogenă.
Întinzi crema obținută pe o felie de blat și o acoperi cu cealaltă felie. Servești prăjitura decorată cu zmeură și cu frunzulițe de mentă.