Prăjitură de post

16 aprilie 2013   Deserturi

În această perioadă a anului cu siguranţă aveţi poftă si de un desert delicios. Noi ne-am gândit la dorinţa dumneavoastră şi v-am pregătit această reţetă cu prăjitură de post, pregătită de cititoarea noastră, Maria din Vâlcea.

Ingrediente: 200 g zahăr, 1 cană gem de prune, 200 ml apă minerală, 200 ml ulei, 600 g făină, 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat Pentru decor: zahăr pudră, jumătăţi de miez de nucă

Mod de preparare:

Amesteci zahărul cu gemul de prune, cu pliculeţul de zahăr vanilat şi cu cel de praf de copt. Adaugi apa minerală, uleiul şi amesteci cu un tel. La sfârşit, pui treptat fă ina, amestecând cu telul pentru a nuse forma cocoloaşe. Torni aluatul pentru prăjitura de post într-o tavă de 35x25 cm un să şi tapetată şi o introduci la cuptor pentru 45-50 de minute, depinde de cuptor. Poate dura şi o oră. Când este gata,  presari această prăjitură de post cu zahăr pudră, o tai şi fiecare bucată o ornezi cu câte o jumătate de miez de nucă.

Negresa cu nuci de post

Negresa cu nuci de post

Placinta cu mere de post

Placinta cu mere de post

Pandispan de post cu nuci si stafide

Pandispan de post cu nuci si stafide

Mai multe