Prăjitură franceză
Adori savoarea cireşelor? Ce zici dacă le prepari într-o prăjitură cu aluat pufos şi foietaj crocant? Iată de ce ai nevoie pentru o prajitura franceza!
Ingrediente: 500 g cireşe, 200 g făină, 3 ouă, 120 g zahăr, câteva picături esenţă vanilie, un vârf cuţit sare, 80 g unt, 250 ml lapte, un aluat de foietaj
Mod de preparare: Cureţi cireşele de codiţe şi sâmburi şi le laşi la scurs. Amesteci făina cu zahărul şi sarea, apoi încorporezi ouăle unul câte unul. Baţi foarte bine compoziţia şi la sfârşit adaugi esenţa de vanilie.
Adaugi apoi încet laptele, să nu facă aluatul cocoloaşe. Aluatul trebuie să aibă consistenţa asemănătoare cu cel pentru clătite.
Ungi tava cu unt. Pui aluatul de foietaj îmbrăcând tava cu el, peste el torni încet aluatul şi aşezi cireşele. Coci aceasta prajitura franceza aproximativ 30 de minute, până se rumeneşte.
Ca să fii sigură că prajitura franceza s-a copt, înfigi o scobitoare în mijlocul tartei: dacă e coaptă, scobitoarea trebuie să fie curată.
Prajitura insiropata cu ananas