Prăjitură în două culori
Această prăjitură este o armonie de gusturi şi culori. Ca să te convingi, trebuie neapărat să o prepari şi tu.
Ingrediente
400 g piure de dovleac copt
200 g zahăr
100 g unt moale
2 ouă
200 g făină
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
1/2 linguriță scorțișoară
Pentru cremă
200 g cremă de brânză
1/2 linguriță extract de vanilie
1 ou
2-3 linguri zahăr
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Combini făina cu zahărul, cu scorțișoara, cu bicarbonatul și cu sarea, și omogenizezi compoziția. Amesteci dovleacul cu untul, apoi încorporezi ouăle, unul câte unul, bați bine după fiecare și adaugi amestecul cu făină în ploaie. Amesteci cu o paletă de jos în sus.
Pentru crema de brânză, combini toate ingredientele și le lași deoparte.
Întinzi hârtie de copt într-o tavă dreptunghiulară, răstorni jumătate din cantitatea de aluat și nivelezi. Pui brânza și o netezești, adaugi peste ea restul de aluat și-l nivelezi. Dai tava la cuptorul încins aproximativ o oră.
Servești prăjitura decorată cu zahăr pudră.