Prăjitură pufoasă cu mere
Această prăjitură are un gust senzaţional, dat de combinatia inedită de măr copt cu scorţişoară. Scorţişoara este utilizată în tratarea stărilor gripale şi a unor afecţiuni ale aparatului digestiv încă din Evul Mediu? De asemenea, este un remediu şi împotriva frigului. Specialiştii recomandă ca scorţişoara să fie adăugată în orice fel de ceai, pentru că va răspândi imediat o senzaţie de căldură în organism. Aşadar, o poţi folosi în orice reţetă, precum în cea de mai jos:
Ingrediente
- 300 g făină
- 180 g zahăr
- 4 linguri gem
- 100 ml ulei
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 200 ml apă minerală
- zeama de la 1 lămâie
- 2 mere
- scorţişoară
- 1 praf de sare
- 1 linguriţă bicarbonat, stins cu zeamă de lămâie
Mod de preparare
Cureţi merele de coajă şi de cotoare, le feliezi, le stropeşti cu zeamă de lămâie, ca să nu oxideze, le presari cu 80 g de zahăr şi cu scorţişoară, după gust.
Combini toate ingredientele uscate. Separat, amesteci uleiul cu apa şi încorporezi, în ploaie, ingredientele uscate. Omogenizezi, adaugi gemul şi bicarbonatul şi amesteci bine până obţii o compoziţie cremoasă. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă rotundă şi tapetată, aşezi din loc în loc feliile de mere, apoi o dai la cuptorul încins până când trece testul cu scobitoarea.