Prăjitură rulată cu nuci
Prăjitura rulată cu nuci este un desert delicios și simplu de preparat, perfect pentru ocazii speciale sau pentru o gustare de zi cu zi.
Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină
2 gălbenușuri
3 linguri unt topit
2 linguri zahăr
10 g drojdie
150 ml lapte
sare
Pentru umplutură
250 g nuci coapte, măcinate
1 ou
4 linguri lapte
4 linguri zahăr
1/2 linguriță scorțișoară
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci drojdia cu o lingură de zahăr, cu două de făină și cu o lingură de lapte călduț. O lași deoparte.
Separat, cerni făina într-un bol, adaugi sarea, restul de zahăr, amesteci, faci o gropiță în centru și adaugi gălbenușurile, drojdia, untul și începi să frămânți, turnând în fir subțire laptele. Frămânți până când aluatul nu se mai lipește de mâini. Acoperi bolul și lași aluatul la dospit.
Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele, omogenizezi și lași deoparte.
Presari făină pe blatul de lucru și întinzi aluatul într-o foaie foarte subțire. Întinzi peste el umplutura cu nuci, nivelezi și îl rulezi. Așezi prăjitura într-o tavă de chec și o dai la cuptorul încins, aproximativ 40 de minute.
O servești decorată cu zahăr pudră.