Prăjitură uşoară
Ingrediente: 6 pere mai tari, 150 g miez de nucă, 350 g făină, 1 cană zahăr, 120 ml ulei, 1 linguriţă praf de copt, ½ linguriţă ghimbir ras, 5 ouă, 1 praf de sare, 80 g zahăr pudră, 2-3 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare: Numar portii: 8 Timp de preparare: 1h 40 min Dificultate: medie
Tai perele în patru pe lung şi le scoţi sâmburii. Jumătate le tai cubuleţe, iar jumătate le dai pe răzătoarea mare. Le stropeşti cu zeamă de lămâie, ca să nu se înnegrească.
Amesteci făina cu praful de copt, sarea şi ghimbirul. Baţi spumă zahărul cu ouăle şi adaugi uleiul treptat, bătând continuu. La final, încorporezi amestecul de făină, miezul de nucă tocat mărunt şi perele.
Torni compoziţia într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm unsă şi tapetată. O introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru o oră. O laşi să se răcească 15 minute, scoţi prăjitura din formă şi o ungi cu un sirop făcut din zahărul pudră şi zeama de lămâie. O serveşti cu frişcă.