Ruladă cu gem de căpșuni
Sigur ai în cămară borcane cu gemuri. Nu trebuie decât să faci un aluat, să-i pui umplutura preferată şi vei obţine rapid un desert pentru toată familia.
Ingrediente
Pentru aluat:
120 g făină
6 ouă
150 g zahăr
1 praf sare
Pentru umplutură:
150 g gem de căpșuni
300 g smântână cu 30% grăsime
100 ml smântână pentru frișcă
3 linguri zahăr
zahăr vanilat
mentă, pentru decor
Mod de preparare
Pentru aluat, separi albușurile de gălbenușuri, bați albușurile spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Separat, bați 10 minute gălbenușurile cu restul de zahăr. Combini albușurile cu gălbenușurile și adaugi făina cernută și sarea, în ploaie. Amesteci ușor cu o spatulă, apoi răstorni aluatul într-o tavă de cuptor tapetată. Îl coci la foc mare 20 de minute. Scoți blatul, îl pui pe un prosop umed de bucătărie și îl rulezi.
Pentru umplutură, bați frișca și smântâna grasă cu zahărul până obții o cremă fermă.
Derulezi blatul din prosop, îl ungi cu gemul de căpșuni și cu crema, îl rulezi din nou, dar fără prosop, îl așezi pe un platou și îl dai la frigider cel puțin 3 ore.
Scoți rulada și cerni peste ea zahăr vanilat. Ornezi platoul cu mentă proaspătă.