Ruladă cu kiwi

26 martie 2025   Deserturi

Ruladă cu kiwi este un desert delicat cu blat pufos și o umplutură cremoasă si foarte grustoasă.

Ingrediente

Pentru blat:

4 ouă

100 g zahăr

100 g făină

1 linguriță extract de vanilie

1 praf de sare

Pentru umplutură:

500 g kiwi

200 g zahăr

1 lingură zeamă de lămâie

200 g marshmallow

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul și pregătești o tavă cu hârtie de copt.

Bați ouăle cu zahărul, până devin spumoase, adaugi extractul de vanilie și sarea. Cerni făina peste compoziție și încorporezi ușor cu o spatulă. Torni aluatul în tavă și coci 12-15 minute, până devine ușor auriu. Scoți blatul pe un prosop umed, rulezi ușor și lași să se răcească.

Între timp, pregătești marmelada de kiwi: cureți kiwi de coajă și le tai cubulețe. Pui fructele într-o cratiță cu zahărul și lași 10-15 minute să lase suc. Pui cratița la foc mic și amesteci din când în când, până zahărul se topește complet. Adaugi zeama de lămâie și fierbi la foc mic, timp de 20-25 minute, amestecând constant.

Continui să fierbi până obții o consistență groasă, apoi dai deoparte și lași să se răcească. Mixezi cu un blender vertical.

Topești marshmallow la bain-marie sau în cuptorul cu microunde.

Desfaci rulada, ungi cu marmelada de kiwi și întinzi un strat de bezea topită. Rulezi strâns și lași la frigider 30 de minute, să se stabilizeze.

Presari zahăr pudră și decorezi cu felii de kiwi și mentă proaspătă. Se servește rece.

Mai multe